Ærtebøffer

Virkelig nemme bøffer, som både kan spises som de er, eller i en hjemmelavet burger! Der er mange måder at lave plantebaserede bøffer på, og disse kan selvfølgelig også varieres efter behov. Jeg er tilhænger af at bruge restgrønt fra køleskabet i frikadeller/bøffer, og jeg vil mene at man snildt kan tilføje eksempelvis revet squash/gulerod/rødbede eller et par kogte, moste kartofler.


Antal portioner

4 (cirka 15 bøffer)

Forberedelsestid

15 min

Tilberedningstid

25 min

I alt

40 min


Ingredienser

  • 400g ærter (fra frost, men optøede)
  • 200g tofu
  • 1 løg
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • Evt. en håndfuld friske krydderurter, fx rosmarin eller persille
  • Rapsolie til stegning

Fremgangsmåde

Blend ærterne i en minihakker eller med en stavblender. Der må gerne være et par hele ærter tilbage. Smuldr tofu til mindre stykker, hak løget fint og tilføj begge dele til ærtefarsen. Tilføj også mel, salt, peber og evt. en håndfuld friskhakkede krydderurter. Bland farsen sammen og brug hænderne til at forme bøfferne i passende størrelse. Varm rapsolie på en pande og steg bøfferne 5-7 min pr. side. Hav tålmodighed – de er lettere at vende, når de har stegt længe nok på den første side.

Eller lav en mexicansk inspireret udgave med salsa, guacamole, plantemayo og gulerodsbacon. Husk nachos til!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s