Bamseboller

Vores datter har haft 2-års fødselsdag for nylig, hvilket er blevet fejret af flere omgange, så jeg har da fået bagt nogle boller 😉 Den ene af gangene havde vi inviteret til hjemmebagte boller og fødselsdagskage, og for at gøre det lidt sjovt for min datter, havde jeg formet bollerne som en bamse. Det kan sikkert gøres pænere, men med en 2-årig som hjælper, bliver det altså efter forholdende 😉 Og ja, det er frosting der er på – jeg havde noget til overs fra Gurli Gris-kagen, som hun havde ønsket sig.

For at have nok til at forme en bamse, lavede jeg halvanden gang af opskriften. Bollerne kan sagtens bages til morgenbordet også, og de er mindst ligeså lækre uden frosting. Du kan selvfølgelig skifte rosiner ud med chokolade – jeg er bare mest til rosiner, hvilket jeg kan fornemme på familien er meget mærkeligt 😉

Opskriften indeholder aquafaba, som er kogevandet fra kikærter. Dvs. at du kan lave det selv eller bruge vandet fra en dåse kikærter, men det hjemmelavede er typisk lidt tyndere end det fra dåse. Uanset hvad, kan du jo ligeså godt lave hummus bagefter, nu har du jo kikærterne 😉


Antal

Cirka 12 stk

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

55 min – 1 time og 10 min

Tid i alt

1 time og 5 min – 1 time og 20 min


Ingredienser

  • 70g plantesmør
  • 25g gær
  • 2 dl plantemælk
  • 4 spsk sukker
  • 1/2 dl aquafaba
  • 80g rosiner
  • 1/2 – 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 450g hvedemel
  • Plantefløde til pensling (evt. plantemælk)

FREMGANGSMÅDE

Start med at komme plantesmør i en gryde på medium varme, og tænd for ovnen på 200 grader varm luft.

Mens du smelter plantesmør, rører du gær, mælk, aquafaba og sukker sammen i en skål (eller på en røremaskine). Tilsæt plantesmør, når det er smeltet.

Tilsæt rosiner, kardemomme salt til væsken.

Rør hvedemel i lidt ad gangen, og sørg for at ælte dejen grundigt. Den skal blive så fast og elastisk, at den rejser sig lidt igen, hvis du laver et aftryk.

Lad dejen hvile overdækket i cirka 45 min, før du former den til cirka 12 lige store boller. Lad bollerne hæve cirka 20 min mere, før du pensler dem. Plantefløde giver et flot, blankt look.

Bag bollerne i ovnen i 10-12 minutter, og lad dem køle af på en rist, hvis ikke du spiser dem med det samme 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s