Citronhummus – oliefri

Uhmm, hummus.. Det er bare en virkelig nem go-to, når det skal gå lidt stærkt til frokost, og der ikke er så meget i huset. Også er det også virkelig godt ved siden af en salat! Da jeg gerne vil skrue ned for mit indtag af fedt, har jeg her forsøgt mig med en oliefri version, og det fungerer så godt! Jeg har tilføjet ekstra citron og godt med spidskommen, så der stadigvæk er masser af smag og cremet-hed, selv uden olie 🙂

Du kan bruge kikærter fra dåse, eller du kan sætte kikærter i blød og koge selv, hvis du har tid. Hvis du koger selv, så prøv at tilføje 1 tsk natron og undgå at salte vandet – det gør kikærterne meget blødere og nemmere at blende til en helt perfekt cremet hummus.


Mængde

Cirka 4 dl

Forberedelsestid

5 min

Tilberedelsestid

5 min

Tid i alt

10 min


INGREDIENSER

  • 250g kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 spsk tahin
  • 1 tsk urtesalt
  • Saften fra 2 små citroner
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 dl iskoldt vand

FREMGANGSMÅDE

Kom alle ingredienser i en blender eller minihakker. Det er vigtigt at vandet er iskoldt, da det giver en meget mere cremet konsistens.

Blend et par minutter, så din hummus bliver lækker cremet. Servér!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s