Citronmuffins – glutenfri

Ja, der er vidst gået lige lovlig meget kage i den for tiden – men med flere fødselsdage i træk (og dermed anledning til festlige kager), kan en bageglad kvinde som mig jo slet ikke styre sig 😉 I får lige en sidste kageopskrift for nu, for jeg synes ikke i skal snydes for de her lækre, bløde, saftige og smagfulde citronmuffins! De er glutenfri (jeg bruger bare en glutenfri melblanding, da jeg synes det er nemmest), da min veninde ikke tåler gluten, men det gør dem bestemt ikke dårligere. Jeg vil tro at man kan lave dem med helt almindeligt hvedemel, men jeg har ikke prøvet, så lad mig endelig høre hvordan de er, hvis du prøver det. Derudover er de ret nemme at gå til – jeg tror næsten ikke det kan gå galt 🙂


Antal muffins

Cirka 20

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

15 min

Tid i alt

30 min


INGREDIENSER

Muffins

 • 200g glutenfri melblanding
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 150g sukker
 • 150g mandelmel
 • Saften fra 1-2 citroner (cirka 1 dl)
 • 1 dl plantemælk
 • 1/2 dl rapsolie
 • 40g plantesmør

Frosting:

 • 200g smørbar blok
 • 350g flormelis
 • Saften fra 1 citron

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Bland de tørre ingredienser i en skål.

Pres citronerne, smelt plantesmørret og bland begge dele sammen med resten af de våde ingredienser (plantemælk og rapsolie) i en anden skål.

Hæld de tørre ingredienser i de våde under omrøring, til dejen bliver jævn og ret tyk.

Fordel dejen i dine muffinforme, så de er cirka 2/3 dele fyldte. Bag i ovnen i cirka 15 min.

Lav frosting ved at piske plantesmør, flormelis og citronsaft sammen et par minutter. Lad dine muffins køle helt ned, før du lægger frosting på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s