Linsepandekager

Jeg forsøger ofte at finde måder at “gemme” linser eller bønner i en ret, da vores datter stadigvæk ikke er så vild med nogen af delene. Det er der kommet disse linsepandekager ud af, som, hvis jeg selv skal sige det, smager virkelig godt! Det tager lige lidt længere tid end med almindelige pandekager, da man lige skal medregne tid til at koge linser – til gengæld er pandekagerne næringsrige og mættende. De er ret neutrale i smagen, selvom man godt kan fornemme linserne, så man kan vælge fyld alt efter hvad man er til den pågældende dag. Det kunne være fyld med asparges og kartofler i hvid sovs, eller bønnegryde og avocado som på billedet herover 🙂

Pandekagerne bliver lækre og bløde, og selvom de er lidt mere skrøbelige, kan de sagtens rulles som almindelige pandekager. Se bare her:


Antal

8 tykke pandekager

Forberedelsestid

20 min

Tilbederedelsestid

30 min

Tid i alt

50 min


INGREDIENSER

Pandekager

  • 200g røde linser
  • 4dl vand
  • 1 tsk herbamare
  • 70g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 200g hvedemel
  • Ét nip salt
  • 6dl plantemælk

FREMGANGSMÅDE

Start med at kværne de røde linser til mel i en blender. Bring så linsemel, de 4 dl vand samt bouillon til kogepunktet, og lad det simre under låg i cirka 15 minutter.

Kværn havregryn til mel i en minihakker/blender. Bland havremel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål.

Rør melblandingen sammen med plantemælk og tilsæt til sidst linsegrøden. Pisk grundigt til dejen bliver jævn og tyk. Lad dejen hvile cirka 30 minutter, før du steger pandekagerne.

Varm en pande godt op, kom evt. smør på og steg pandekagerne. De bliver bedst, når de er lidt tykke, og de skal helst stege et par minutter, før du forsøger at vende dem – ellers går de i stykker. Du kan se at pandekagen er klar til at blive vendt, når den ikke ser fugtig ud mere.

Servér!

TIP: Du kan også fylde pandekagerne med falafler og friske grøntsager, tomatsovs (fx den her med æbler og bønner), eller med taco-fars (brug fx denne fars og et brev tacokrydderi) og guacamole.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s