Brød med bønner

Det her er nok den nemmeste måde overhovedet, at få bønner i vores datter. Hun er helt vild med det her brød, og det går fint under hummus, andet pålæg, eller ved siden af en suppe (som fx denne krydrede suppe, eller denne ærtesuppe). Det kan godt holde sig nogle dage, men det er klart bedst, når det er friskbagt. Du kan med fordel fryse en del ned, hvis du ved, at det ikke bliver spist lige nu. Jeg har ikke medregnet tid til at lade tørrede bønner ligge i blød og koge, men du kan sagtens koge selv, hvis du foretrækker det, fremfor at bruge dem fra dåse.

Du kan også lave et fladt brød og hælde lidt olie, salt og krydderier på toppen – så er det næsten som et foccaciabrød 🙂

Antal

2 brød

Arbejdstid

20min

Tilberedningstid

1 time og 30 min

I alt

1 time og 50 min


INGREDIENSER

  • 1 dåse kidneybønner (240 g drænet)
  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 850 g hvedemel

FREMGANGSMÅDE

Start med at røre gær og sukker ud i fem deciliter vand, og lad det stå et par minutter.

Blend kidneybønnerne sammen med den sidste deciliter vand. Rør de blendede bønner ud i blandingen med sukker og gær. Tilsæt også salt.

Begynd at tilsætte hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal blive fast og kunne æltes, uden at den klistrer. Tilsæt mere mel efter behov, og ælt dejen godt igennem, før du lader den hvile en times tid i en overdækket skål.

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft i god tid før brødet skal bages, så den når at blive varm. Form to brød (eller boller) og bag dem i ovnen i cirka 30 min (lidt kortere hvis du laver boller). Når du kan banke på dem med en kniv og de lyder hule, er de færdige. Lad brødene køle lidt af, før du skær dem i skiver, så får de den bedste krumme.

TIP: Servér fx brødet med hummus eller spis det til en lækker ærtesuppe!

Her er det igen foccacia-udgaven af bønnebrødet 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s