Kartoffelmos

Herhjemme er det ofte til diskussion, om der skal kartoffelmos eller pasta til sovsen, da jeg som regel laver maden (og er mest til kartoffelmos). Min mand må derfor se langt efter pasta – der er bare noget over sådan en lækker, cremet kartoffelmos, som altså slår pasta med længder. I hvert fald efter min smag 😉

Kartoffelmos kan laves på mange måder, og med flere eller færre kalorier. Af hensyn til min datter sparer jeg ikke så meget på kalorierne, men du kan sagtens droppe smør og erstatte plantefløden med kogevand.


Antal personer

2 voksne, 2 børn

Forberedelsestid

10min

Tilberedningstid

15 min

I alt

25 min


INGREDIENSER

  • 600 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • Cirka 1 dl af kogevandet
  • 50 g plantesmør
  • 1/2 dl plantefløde
  • 1 tsk salt

FREMGANGSMÅDE

Sæt en gryde med vand til at koge som det første. Skræl evt. kartofler og gulerødder, skær dem eventuelt i mindre stykker (det forkorter kogetiden) og kom dem i gryden.

Når kartofler og gulerødder er kogt møre efter cirka 15 min, hælder du det meste af vandet fra (behold 1/2 – 1 dl) og moser det hele groft med en gaffel. Tilsæt smør, salt og plantefløde eller lidt mere af kogevandet, til du opnår ønsket konsistens.

Servér fx kartoffelmosen som alternativ til pasta til denne tomatsovs eller under denne sovs med grønkål.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s