Romkugler med bønner og mørk chokolade

Hvis du savner noget lækkert til kaffen, som alligevel er til den sundere side og ikke tager for lang tid at lave, så er du landet det rette sted! Disse lækre romkugler er lavet på bønner. Måske tænker du på, om man kan smage bønnerne, og til det vil jeg bare sige, at min datter straks hapsede en mere, da hun havde smagt den første – og hun nægter at spise noget, der har smag eller form som en bønne. Jeg synes faktisk ikke, at man kan smage bønnerne overhovedet, og konsistensen er fast, sådan som en romkugle skal være. Som bonusinfo kan jeg sige, at min veninde, efter den første bid, udbrød: “det er de bedste romkugler jeg nogensinde har smagt!”. Så kan det vidst ikke blive bedre 😉


Antal

Cirka 20 stk

Forberedelsestid

10 min

Tilberedningstid

15 min

I alt

25 min


INGREDIENSER

  • Én dåse sorte bønner, drænet (240 g)
  • 50 g havregryn
  • 2 spsk marmelade
  • 100 g udstenede dadler
  • 100 g smeltet chokolade
  • 25 g kakaopulver
  • 1-2 tsk romessens, afhængig af dine præferencer
  • Kokosmel eller andet til drys

FREMGANGSMÅDE

Skyl bønnerne og kom dem i en foodprocesser sammen med havregryn, marmelade, dadler (husk at fjerne sten), kakaopulver og romessens. Blend til en ensartet masse (du kan også bruge en stavblender i stedet).

Smelt den mørke chokolade i mikroovn eller vandbad. Når chokolade er lige præcis flydende, og gerne mens der stadigvæk er et par stykker hel chokolade tilbage, tager du den af varmen og rører rundt, så det sidste chokolade smelter.

Hæld den smeltede chokolade i din dejen og rør det godt sammen – brug gerne hænderne 😉

Lad dejen trække på køl minimum 15 min, og tril så dine romkugler i den størrelse du ønsker. Rul dem fx i kokosmel, hakket chokolade, hakkede nødder eller krymmel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s