Ærtefalafler med tahin-dip

Falafler laves jo traditionelt på kikærter, hvilket jeg er helt vild med! Der er bare det, at de helst ikke skal være kogte, og så skal man jo vide, at man har lyst til falafler i god tid, så man kan nå at sætte kikærter i blød.. Og der er jeg nok lidt for impulsiv og slet ikke tålmodig nok 😉 Ja ja, man kan da sagtens have udblødte kikærter på frys også, men så organiseret er jeg altså ikke altid. Til gengæld har jeg fundet en anden løsning, som jeg synes fungerer rigtig godt: ærter fra frost! Det er nemt, billigt, hurtigt og sundt, alle er glade! Også min familie, som har spist samtlige falafler de mange gange, jeg har serveret dem til aftensmad, og håbet på at jeg kunne tage et billede bagefter. Til sidst måtte jeg altså reservere nogle til et billede, så jeg kunne nå det, før de blev spist – man har vel prioriteterne i orden 😉

Hvis det skulle lykkes dig at få rester til overs, er ærtefalaflerne i øvrigt også lækre kolde i madpakken. Jeg håber at de kan vække ligeså stor glæde i din familie som i min 🙂


Antal

Cirka 30 stk

Forberedelsestid

20 min

Tilberedningstid

40 min

I alt

1 time


INGREDIENSER

 • 400 g frosne ærter
 • 200-300 g kartoffel
 • 2 gode håndfulde frisk persille
 • 1 stort løg (eller to små)
 • 2 fed hvidløg
 • 2 spsk spidskommen
 • 2 spsk koriander
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk peber
 • 150 g rasp

Tahin-dip (cirka forhold)

 • 1 fed revet hvidløg
 • 1 dl tahin
 • 1/4 dl koldt vand
 • Saften fra en halv citron
 • 1 spsk soyasauce

FREMGANGSMÅDE

Start med at tø ærterne i mikroovn, eller ved at hælde kogende vand på. Vask, skræl eventuelt og riv kartoffel imens du venter.

Kom ærter, persille, løg, hvidløg, krydderier, salt, bagepulver og peber i en foodprocesser og blend (eller giv det en tur med en stavblender).

Tilsæt revet kartoffel og rasp, og rør farsen godt sammen – eventuelt med hænderne. Lad farsen hvile på køl i minimum 15 minutter.

Form dine falafler (jeg kan godt lide at gøre dem lidt aflange, jeg synes de bliver hurtigere gennemstegt på den måde), og steg dem på en pande ved middel varme til de bliver gyldne på alle sider.

Mens falaflerne steger, laver du tahindippen. Start med at rive et hvidløg, og kom dernæst alle ingredienserne i en skål. Rør sammen og servér sammen med dine friskstegte falafler!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s