Naanbrød

Jeg har længe været vild med dahl, og de dertilhørende naanbrød. Fordi der er yoghurt i, er det ikke lykkedes mig at finde dem i en færdiglavet udgave – men så kan man jo lave dem selv! Naanbrødene er bløde og lækre, og serveres de sammen med raita, mangochutney og dahl, er der ikke et øje tørt 😉 Det meste af tilberedningstiden skyldes at dejen skal hæve, og der kan man jo passende lave dahl og raita imens – der er ikke langt fra tanken om et lækkert, lunt naanbrød, til du kan sætte tænderne i det!


Antal personer

Cirka 10 stk

Forberedelsestid

20 min

Tilberedningstid

1 time og 30 min

I alt

1 time og 50 min


INGREDIENSER

  • 15 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl planteyoghurt (jeg bruger alpro)
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel
  • Nigellafrø til drys

FREMGANGSMÅDE

Smuldr gæret ned i en skål med det lunke vand og sukker. Lad det stå et minut eller to og opløses, og rør så planteyoghurt og salt i.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine, eller ælt dejen grundigt igennem med hænderne (minimum 10 min, det er ret længe).

Når dejen slipper fingrene og rejser sig igen, når du laver et mærke med en finger, er den klar til at hvile overdækket i en times tid.

Når dejen er klar, varmer du en pande med lidt olie over medium varme. Brug en kagerulle til at rulle dine brød tyndt ud (gerne under en cm). Husk at drysse godt med mel på bordet, så dejen ikke hænger i. Pensl den ene side af brødene med vand, drys lidt nigellafrø på og tryk dem lidt ned, før du kommer brødene på panden, et ad gangen. Vend dem efter et minut eller to, og lad dem stege, til de er gyldne på begge sider.

Servér fx dine naanbrød til dahl!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s