Cookies

Min mand har for nylig haft fødselsdag, og bad mig i den anledning om at bage “de der lækre cookies” til hans kolleger. Det kunne jeg jo ikke sige nej til, så jeg lavede selvfølgelig en stor portion af mine lækre, chewy og smagfulde cookies 😉 De er ikke sunde, men det er jeg stor fortaler for, også er i orden en gang i mellem. Hvis du gerne vil lave et sundere alternativ, kan du finde en opskrift på cookies med kikærter og peanutbutter her.

Opskriften indeholder æblemos, hvilket du kan lave selv (jeg koger bare et runkent æble i lidt vand og blender det), eller købe færdigt. Det kan godt udelades, men jeg synes det ville være ærgeligt, da det er med til at give den der chewy tekstur. Hvis du er vild med netop den tekstur, kan jeg anbefale ikke at bage dine cookies i mere end 8 minutter – og omvendt, kan du give dem det ekstra minut eller to i bagetid, hvis du gerne vil have dem lidt mere sprøde. Lad være at bage dem i mere en 10 minutter, selvom de er bløde, når du tager dem ud. Sukkerindholdet gør nemlig, at de først bliver sprøde, når de køler af 🙂


Antal personer

Cirka 15 store cookies

Forberedelsestid

35 min

Tilberedningstid

10 min

I alt

25 min


INGREDIENSER

  • 150 g plantesmør
  • 300 g brun farin
  • 2 spsk æblemos
  • 325 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE

Start med at røre plantesmør, brun farin og æblemos sammen, enten på en røremaskine eller med et piskeris.

Lav en blanding af mel, vaniljesukker, bagepulver og salt. Hak chokoladen groft.

Rør melblandingen ned i din smør/sukker-blanding lidt ad gangen, til du får en helt jævn dej. Tilsæt den hakkede chokolade til sidst. Stil dejen på køl i minimum 20 min, gerne mere.

Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Når dejen er klar, triller du kugler i ønskede størrelse og lægger på en bageplade med god plads i mellem. Tryk kuglerne flade med en hånd – de flyder lidt ud i ovnen, men ikke ligeså meget som cookies med animalsk smør og æg.

Bag dine cookies i ovnen i 8 – 10 minutter. De er stadigvæk bløde, når du tager dem ud af ovnen, men lad dem køle af på en rist, så bliver de hurtigt lækre sprøde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s