Madplan – den hurtige (under 30 min) (2)

Nemme bønnebøffer

Det er vidst på tide med en ny madplan! Baseret på de forslag jeg fik, da jeg spurgte på instagram (kom og find mig, hvis du ikke er der allerede – så får du indflydelse på indholdet her på bloggen!), bliver det altså endnu en madplan med fokus på hurtig aftensmad. Hurtig aftensmad er i min bog noget, der kan laves klar på under 30 min, og gerne hurtigere. Som tidligere er opskrifterne dels mine egne, dels plukket fra andre madbloggere. Jeg vælger kun opskrifter som jeg selv har prøvet og ved, at jeg kan lide. Selvom vi alle har forskellige præferencer, tænker jeg alligevel, at det kan give noget ro i maven at vide, at det hele er testet og godkendt 😉

Kartoffelmos m. grønkåls- og champignonsovs

Jeg synes at det fantastiske ved at have en madplan for ugen er, hvor meget tid jeg sparer i ugens løb. Man kan nøjes med at handle ganske få gange, og der er meget kortere fra at overveje at lave aftensmad til man rent faktisk gør det, fordi beslutningen om HVAD, der skal laves, allerede er taget. Dermed ikke sagt, at madplanen er perfekt som den er – du er velkommen til at ændre som du finder det passende til dig og din familie. Som altid er du også velkommen til at komme med forbedringsforslag eller ønsker til fremtidige madplaner. Du skriver bare herunder eller finder mig på instagram 🙂

Ærtesuppe

Et par noter til madplanen:

Tirsdag er der wok på madplanen, og jeg har ikke linket en opskrift til dette. Jeg kunne selvfølgelig lave en, men det er så enkelt, at jeg faktisk synes det ville være overkill. Forklaringen kommer her: kog nudler, hæld vand fra og kom i wok, tilføj en pose wokgrønt fra frost (eller to, hvis i er en større familie) = aftensmad 😉 Peanutbutterdippen synes jeg personligt er to die for, men min mand er ikke fan, så jeg kommer den altid på efter, vi har taget hver vores portion.

Fredag er der pastasalat fra Mia Sommer på planen. Jeg synes at pastasalaten mætter rigeligt i sig selv, men hvis du synes at der mangler noget, kan du købe nogle færdige falafler og komme oveni 🙂


Antal personer

2 voksne, 1-2 børn

Tid pr. måltid

20 min – 30 min

Cirka pris for hele ugen (øko)

550 kr


Mandag: Burgere m. frisk spinat, tomat, agurk og ristede løg + nemme bønnebøffer

Tirsdag: Pastasalat (evt. + falafler)

Onsdag: Grønkåls- og champignonsovs + kartoffelmos

Torsdag: Pasta m. tomatsovs

Fredag: Wok m. nudler og frostgrønt + spicy peanutbutterdip

Lørdag: Ærtesuppe + brød

Søndag: Restedag


INDKØB

Grøntafdelingen

 • 1 net løg
 • Hvidløg
 • Frisk basilikum
 • 1 rød chili (til peanutbutterdip – gem evt. en smule til linsesovsen)
 • Ingefær
 • Frisk feldsalat eller lignende (til burger)
 • 2 bakker tomater
 • 2 agurker
 • 2 peberfrugter (evt. en rød og en gul)
 • 3 snackpeberfrugter
 • 1 kg kartofler
 • 1 kg gulerødder
 • 1 squash
 • 1 bakke champignon
 • 1 pose frisk spinat
 • 1 bundt forårsløg

Frost

 • 1-2 poser wokgrønt
 • 1 pose frossen grønkål (kan også købes frisk, eller kan erstattes af spinat)
 • 2 poser frosne ærter
 • 1 pose frossen broccoli (kan købes frisk i stedet, men det går hurtigere fra frost)
 • Evt. en eller to pakker falafler til pastasalat

Køl

 • Plantesmør
 • 0,5 l plantefløde

Kolonial

 • 40 g valnødder
 • 2 dåser kidneybønner
 • Peanutbutter
 • Ristede løg
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 dåse tomatpuré
 • 2 poser pasta
 • Nudler
 • 1 dåse butter beans
 • 1 glas soltørrede tomater

Bagværk

 • Burgerboller
 • Brød til suppen

Tjek om du har:

 • Havregryn
 • Ketchup
 • Soyasauce
 • Rasp
 • Citronsaft
 • Hvid balsamicoeddike
 • Rapsolie
 • Grøntsagsbouillon (fx Herbamare)
 • Urtesalt eller salt
 • Peber
 • Paprika
 • Spidskommen
 • Koriander
 • Evt. chilipulver
 • Evt. plantemælk (men kan erstattes af plantefløde)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s