Cookie dough-is med karamelliserede bananer

Mmm.. Is! Jeg har virkelig en sød tand, så jeg forsøger ofte at finde lidt sundere løsninger, når jeg har lyst til dessert. Ikke fordi der er noget i vejen med at spise ganske almindelig, snasket og usund kage nu og da, men jeg kan godt lide, at jeg har forskellige muligheder. Denne her is er klart til den sundere side, men den ser absolut usund ud – det bedste fra begge verdener 😉 Hvis du er til softice, kan jeg anbefale at spise isen helt frisklavet og blød. Hvis du er mere til en is, der kan laves til kugler og måske komme i en vaffel, kan jeg anbefale at lade isen fryse et par timer, før den skal spises.

Tricket med at blende frosne bananer til is er vidst ikke nogen hemmelighed længere, og der findes utallige smagsvarianter af den sunde dessert. Jeg har dog for nylig lavet mine kikærtecookies til et familiearrangement, hvor den rå kagedej næsten var mere populær end de bagte cookies – hvilket fik mig til at tænke, at den nok ville fungere rigtig godt i is. Det vil jeg så mene, at jeg har ret i! Jeg gik all in, fordi jeg havde en veninde på besøg, som jeg gerne ville imponere 😉 Du kan selvfølgelig nøjes med isen, men jeg synes at de karamelliserede bananer og nødder gør noget virkelig godt for smagen. Jeg er især vild med fornemmelsen af de lune og lidt sprøde bananer sammen med iskold is, og de hakkede nødder bliver bare toppen af kransekagen. Jeg kan kun sige: god fornøjelse!


Antal personer

2 portioner

Forberedelsestid

20 min

Tilberedningstid

30 min

I alt

50 min


INGREDIENSER

  • 2 frosne bananer
  • 1/4 portion dej til kikærtecookies
  • 1 frisk banan
  • En håndfuld mandler eller andre nødder

FREMGANGSMÅDE

Start med at lave din cookie dough. Opskriften finder du her. Tryk / rul dejen ud i et tyndt lag (under 1 cm i tykkelse) og frys den i cirka 30 minutter.

Tag din frosne cookie dough-plade ud, og blend de frosne bananerne i et par minutter, til de får en helt glat konsistens. Skær dejen i mindre stykker og rør dem i isen. Gem eventuelt lidt til at drysse ovenpå. Stil isen i fryseren mens du laver de karamelliserede bananer og nødder.

Skær bananer i passende skiver og hak nødderne groft. Varm et par spiseskeer smør på en pande. Hæld lidt sukker på en tallerken, og dyp hver bananskive i sukker (begge sider), før du sætter dem på panden. Lad bananskiverne stege et minuts tid på hver side. Når du har taget bananskiverne af, hælder du de hakkede nødder på, og steger dem et minut eller to i resterne af smør og sukker.

Tag isen ud af fryseren og anret den med de lune skiver af karamelliserede bananer, hakkede nødder og evt. et par stykker cookie dough lige før den skal spises!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s