Frisk salat med nye kartofler og ingefærdressing

Nye kartofler er noget af det mest sommerlige, jeg kan komme i tanke om, måske lige med undtagelse af koldskål. Jeg lægger selv kartofler i spande om foråret, og så går jeg ellers og glæder mig til, at de nyopgravede kartofler kan spises med en klat plantesmør, indtil de ligger klar på min tallerken. I år havde vi en del kartofler, og jeg havde lyst til at lave noget lidt andet end “bare” kogte kartofler – det blev til en frisk salat med nye kartofler, rød peber, hjertesalat, plantefeta og en lækker syrlig-sød dressing med ingefær!

Jeg er ellers ikke så stor tilhænger af salat, da jeg hurtigt synes at det bliver lidt kedeligt og smagløst. Så hvis vi endelig får salat, er det en salat med smag, sprødhed og fylde – og se lige farverne, det kan man da kun blive glad af 😉


Antal portioner

Cirka 4 store portioner

Arbejdstid

15 min

Tilberedningstid

15 minutter

I alt

30 min


INGREDIENSER

  • Én hjertesalat
  • Én rød peberfrugt
  • 500 g nye kartofler
  • En stor håndfuld frisk mynte
  • 1 plantefeta
  • 3 forårsløg (både det hvide og det grønne)

Dressing

  • Saften fra én citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 cm revet ingefær (cirka 10 g)
  • 3 tsk sukker

FREMGANGSMÅDE

Start med at rense/skrubbe kartofler. Skær dem i mundrette tern og kog dem møre. Lad dem køle af, mens du snitter grønt.

Skær peberfrugt, hjertesalat, forårsløg og plantefeta i tern. Kom det i en skål sammen med myntebladene.

Rør dressingen sammen ved at piske dressingen sammen i en skål.

Kom de afkølede kartofler i salaten og hæld dressingen over, lige før du serverer den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s