Ærtekrebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Plantebaserede krebinetter / karbonader med kogte kartofler og stuvede ærter og gulerødder.

Krebinetter eller karbonader – hvad skal vi kalde det? Uanset navnet, er det virkelig lækker mormor-mad, som man aldrig rigtig bliver træt af, fordi det både smager dejligt og skaber en hyggelig stemning 😉 Det er samtidig ret enkel mad, som ikke tager alt for lang tid at lave, så alle burde være glade. Måske lige med undtagelse af min datter på snart 2,5, som nægter at spise noget som helst, mor har lavet.. Ja min skat, jeg smører en rugbrødsmad til dig, selvom der er alle muligheder for et lækkert måltid på bordet.. Ingen tvang her.. Måske kan I fornemme min frustration efterhånden 😉 Jeg har efterhånden prøvet alt, for at få hende til at smage på maden, men intet held indtil videre – andet end at hun tager mad, for at kaste med det. Hun er nok bare ligeså stædig som hendes ophav, men hvis der er andre derude med gode idéer til at takle et meget madforsigtigt barn (som lever af rugbrød og figenstænger), så hører jeg dem gerne i kommentarerne!

Plantebaserede krebinetter/karbonader af ærter, tofu, løg og rasp.

Nå men i skal da ikke snydes for opskriften! Jeg har prøvet at rive tofu i stedet for at smuldre, som jeg ellers normalt gør – det gør faktisk en ret stor forskel for konsistensen, så det kan jeg klart anbefale at forsøge sig med. Og SÅ, har jeg vidst ikke mere at sige, til denne plantebaserede udgave af disse lækre, smagfulde og sprøde krebinetter!


Antal personer

4

Arbejdstid

20 min

Tilberedningstid

20 min

I alt

40 min


INGREDIENSER

Krebinetter

 • 400 g frosne ærter
 • 200 g tofu
 • 80 g rasp
 • 1 tsk bouillonpulver
 • Et løg

Panering

 • Hvedemel
 • Plantemælk
 • Rasp

Sovs

 • 25 g plantesmør
 • 3 spsk hvedemel
 • 4,5 – 5 dl plantemælk
 • 130 g frosne ærter
 • 3 gulerødder
 • 1 spsk herbamare
 • 1 nip urtesalt

Derudover

 • 500 g kartofler

FREMGANGSMÅDE

Start med at tø de frosne ærter til farsen, enten ved at overhælde dem med kogende vand eller ved at give dem en tur i mikroovn. Riv tofuen på et rivejern – det tager lidt længere tid end bare at smuldre, men det gør konsistens mere fast i slutresultatet.

Blend løg og ærter sammen med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt rasp, bouillonpulver og den revne tofu (det skal ikke blendes), og lad farsen trække i minimum en halv time.

Begynd på de stuvede ærter og gulerødder imens farsen hviler. Smelt smør i en gryde. Snit gulerødder fint. Når smørret er klar, tilsætter du mel (cirka 3 spiseskeer), indtil du får en fast melbolle. Begynd så at hælde plantemælk i gryden en deciliter ad gangen. Sørg for at sovsen er pisket helt glat, før du tilsætter mere væske.

Når sovsen er den ønskede konsistens, kommer du gulerødder, ærter, grøntsagsbouillon og urtesalt i. Lad det simre på lav til medium varme, mens du former og steger krebinetterne.

Skræl evt. kartofler og sæt dem til at koge i en gryde med vand nok til, at de er dækket.

Lav krebinetterne på følgende måde: hæld mel på en tallerken, rasp på en anden og lidt plantemælk i en skål. Form krebinetterne og lav et samlebånd, hvor de først kommer i mel, så et hurtigt dyp ned i mælken og direkte hen i raspen.

Steg krebinetterne på en pande ved medium varme og i rigeligt smør. De skal have lidt tid på hver side, så hver tålmodig – jo længere de ligger, før du piller ved dem, jo bedre beholder de stegeskorpen på.

Servér hele herligheden mens det er varmt!

Plantebaserede krebinetter / karbonader med kogte kartofler og stuvede ærter og gulerødder.
Bonus-billede af min mand, Povl, som må stå på mål for meget 😉 Godt at han er så medgørlig, at jeg må tage billeder af ham, mens han spiser!

6 thoughts

 1. Hold da op det smager godt.
  Jeg blandede en tsk peber, 1/2 tsk 3rd krydderi, og løvstikke i krebinetterne også.
  Længe siden jeg har fået noget der smagte så godt. ♥️

  Like

  1. Hvor er jeg glad for at høre, at det faldt i din smag! Tak for dine forslag til krydderi – det er der sikkert også andre, der kan have gavn af ❤ God dag til dig!

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s