Blommemarmelade med valnødder og vanilje

For nogle uger siden var jeg på marked ved Esrum Kloster med min familie. Udover at Frida hyggede sig med at hilse på de fritgående får, nød min mor og jeg at kigge på de få, men meget fine, boder. Den ene bod solgte hjemmelavet marmelade, og det kunne jeg da ikke gå forbi 😉 Så jeg fik smagt lidt af hvert, og jeg købte da også nogle glas – blandt andet et glas med appelsinsyltede valnødder. De var en anelse dyre, men hold nu op, hvor smagte de godt! Jeg glæder mig til at smage dem sammen med is en dag, hvor der lige skal gøres lidt ekstra ud af desserten.

Nå men, da jeg så pludselig stod med en kæmpe skål blommer fra haven forleden, kom jeg til at tænke på de lækre marmelader fra markedet, og særligt en variant med abrikos og mandler. Jeg har ikke selv overvejet nødder i marmelade før, men det er overraskende lækkert! Jeg er sikker på, at man kan variere med alle mulige slags frugt, og alle mulige slags nødder, men blommer og valnødder står, efter min mening, ret godt til hinanden. Den lidt bitre eftersmag som valnødder kan have, forsvinder fuldstændig i symfonien mellem blommer, sukker og vanilje, og den samlede smag er intet mindre end fantastisk!

Hvis du, ligesom jeg, godt kan lide at gemme lidt sommer til senere på året, kan du øge holdbarheden på din marmelade, ved at skolde glassene inden brug. Sørg desuden for, at beholderne er lufttætte. Hæld den varme marmelade direkte ned i de lune, skoldede glas og luk låget med det samme. På den måde skaber du undertryk, når marmeladen køles af, og holdbarheden forlænges betydeligt.


Antal personer

4

Arbejdstid

10 min

Tilberedningstid

30 min

I alt

40 min


INGREDIENSER

  • 500 g blommer (uden sten)
  • 200 g sukker
  • 80 g valnødder
  • 2 spsk vaniljesukker (eller en vaniljestang)

FREMGANGSMÅDE

Skær blommerne i mindre stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt også sukker, valnødder og vaniljesukker.

Lad det hele simre ved middelvarme under låg i 30 minutter. Rør i gryden ofte, så det ikke brænder på.

Skold gerne de glas, du har tænkt dig at hælde marmeladen over i, imens marmeladen koger sammen.

Hæld marmeladen på glas, luk låget og lad dem køle af. Stil glassene på køl og brug ét ad gangen, så kan du nyde sommeren længe endnu!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s