One pot pasta med hjemmelavet plante-parmesan

Vegansk one pot pasta med spaghetti, spinat, basilikum, røde linser mm.

Som jeg har nævnt før, er Povl og jeg lidt uenige om, hvor ofte man skal have pasta 😉 Jeg er mere til ris eller kartofler, Povl er mere til pasta. Nu ser det dog ud til, at Frida slægter sin far på, i hvert fald når det kommer til smagsløg, så jeg er begyndt at lave lidt flere pastaretter. Det gode ved den slags mad er, at det kan gøres utrolig enkelt. Man behøver faktisk kun én gryde og ganske kort tids arbejde, så har man aftensmad. Og selvom det ikke er nogen hemmelighed, at jeg godt kan lide at stå i køkkenet, så må det altså også gerne være nemt nogen gange. Uden at gå på kompromis med sundheden, selvfølgelig! Pastaen her kan laves på en halv time fra start til slut, den smager dejligt, også indeholder den en masse sunde og gode råvarer. Den hjemmelavede plante-parmesan er virkelig hurtig at lave og giver lige prikken over i’et, men du kan sagtens droppe den, hvis du ikke har ingredienserne eller overskuddet.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at jeg sniger linser og bønner ind hvor som helst, jeg kan komme til det. Derfor er en vigtig ingrediens i min udgave af en one pot pasta selvfølgelig.. røde linser 🙂 De giver bid, fylde og smag, og jeg synes i hvert fald selv, at en tomatsovs er meget mere spændende, når den indeholder linser. Jeg er heldigvis ikke alene om at synes om denne tomatsovs, for Frida smagte det, bad meget insisterende om mere pasta og spiste da en hel portion – større kompliment fås ikke 😉

En lækker grydefuld pasta klar til at simre ❤

Jeg har i øvrigt længe forsøgt at tage Frida med i køkkenet, når jeg laver mad, men det er som om, at det ikke rigtig fanger. På det seneste har hun dog været med i korte intervaller. Hun hældte fx tomater og pasta i gryden, og hjalp mig med at skære soltørrede tomater. Jeg håber sådan at jeg kan plante et lille frø, så hun får lyst til at hjælpe mig i køkkenet i fremtiden – om ikke andet, så måske bare til at bage og pynte en kage 😉

Jeg kalder det hjælp i køkkenet, selvom det for det meste også giver anledning til en del mere opvask (og tøjvask) 😉

Antal personer

2 voksne, 1 barn

Arbejdstid

10 min

Tilberedningstid

20 min

I alt

30 min


INGREDIENSER

 • 1 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1 glas soltørrede tomater (evt. hakkede, så går det hurtigere)
 • 80 g spinat
 • 200 g pasta
 • 1 dåse tomater
 • 100 g røde linser
 • 1 tsk urtesalt
 • En god håndfuld basilikum
 • 1 spsk tørret oregano
 • 1 spsk herbamare
 • 1 spsk mørk balsamicoeddike
 • 5 dl vand

Hjemmelavet plante-parmesan

 • 50 g gærflager
 • 80 g cashewnødder
 • 1 tsk salt

FREMGANGSMÅDE

Det er virkelig ligeså nemt som det lyder. Hak løg, hvidløg og eventuelt hele soltørrede tomater. Kom det hele i gryden sammen med resten af ingredienserne.

Lad retten simre under låg i cirka 20 min.

Lav plante-parmesan imens ved at komme cashewnødder, gærflager og salt i en blender. Kværn til pulver og server sammen med den færdige pastaret.

TIP: Du kan med fordel bruge retten som en grundopskrift, også tilsætte de grøntsager du lige har liggende i køleskabet. Det kan næsten ikke gå galt 😉

Vegansk one pot pasta med rigeligt hjemmelavet plante-parmesan 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s