Banankage med nødder, chokolade og kakaofrosting

Vegansk banankage med nødder, chokolade og smuk frosting.
Vegansk banankage med nødder, chokolade og kakaofrosting.

Banankage er en klassiker, og en af de nemmeste kager at gøre vegansk. Bananerne er nemlig med til at gøre kagen blød og saftig, helt uden at du skal tænke over, hvordan du erstatter ægget. Det er en smagfuld kage, som jeg har bagt MANGE gange, og som vi bare aldrig rigtig bliver træt af herhjemme. Frida spiser simpelthen dejen rå (hvilket man jo sagtens kan, når kagen er vegansk), men den er ligeså god, når den er bagt 😉

Frida er vild med kage – også rå 😉

Jeg lavede banankagen til min svigermors runde fødselsdag for nylig, hvor jeg brugte lidt ekstra tid på at pynte den. Både min svigermor og mange af gæsterne var meget betagede af udseendet, og det ser da også både imponerende og smukt ud! Det er faktisk ikke så svært at pynte med frosting som på billedet, men det kræver tålmodighed, for det tager lidt tid. Måske jeg en dag skulle vise, hvordan jeg gør, hvis der er stemning for det? Det tænker jeg lige videre over, men smid en kommentar, hvis det er noget, du ville være interesseret i 😉

Banankage med nødder, chokolade og smuk kakaofrosting.
Banankage med nødder, chokolade og smuk kakaofrosting.

Hvis du har plettede bananer liggende, er banankage desuden en virkelig god måde lige at få brugt dem på. Ligesom med smoothie, bliver det faktisk bedst, hvis man bruger bananer, som er liiiige lidt vel modne – sådan nogle med lidt brune pletter, du ved. Så har de nemlig masser af smag og sødme.

Kagedej med banan, nødder og chokolade.
Kagedej med banan, nødder og chokolade.
Banankagedej
Lige klar til at komme i ovnen!

Som bonus kan jeg fortælle, at opskriften også sagtens kan laves til bananmuffins i stedet, så skal de bare ikke bage helt så længe (omkring 20 minutter). Jeg tror faktisk, at det er de bedste muffins, jeg nogensinde har bagt. De bliver sprøde udenpå, fluffy og bløde indeni og smagen af de søde bananer er perfekt sammen med nødderne og chokoladen!

Veganske bananmuffins med nødder og chokolade.
Veganske bananmuffins med nødder og chokolade. Jeg droppede frosting, fordi jeg synes de var gode uden, men det står dig frit for, at komme et tykt lag kakaofrosting på toppen 😉

Antal

Cirka 12 stykker kage eller muffins.

Arbejdstid

10 min

Tilberedningstid

30 min

I alt

40 min


INGREDIENSER

 • 150 g smørbar blok
 • 100 g sukker
 • 50 g brun farin (eller almindelig sukker)
 • 300 g hvedemel
 • 2 tsk vaniljesukker (10 g)
 • 1,5 tsk bagepulver (10 g)
 • 1 tsk natron (5 g)
 • 1 tsk kanel (3 g)
 • 1 tsk salt (4 g)
 • 3-4 moste bananer (300 g)
 • 100 g mørk choko
 • 80 g valnødder eller andre nødder

Kakaofrosting

 • 100 g smørbar blok
 • 400 g flormelis
 • 1/2 dl plantepiskefløde (den SKAL kunne piskes til flødeskum)
 • 20 g kakaopulver

FREMGANGSMÅDE

Start med sætte plantesmør til at smelte, enten i mikroovn eller en gryde ved medium varme. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rør de tørre ingredienser (med undtagelse af nødder og chokolade) sammen i en skål.

Mos bananerne med en gaffel og rør dem sammen med det smeltede smør. Hak chokolade og nødder groft.

Kom de mosede bananer i melblandingen lidt ad gangen. Tilsæt til sidst hakkede nødder og chokolade. Kom dejen i en smurt springform og bag i ovnen i cirka 30 minutter, eller til du kan stikke i den, og kniven kommer tør op igen.

Lav frostingen ved at piske alle ingredienserne grundigt sammen. Du kan justere konsistensen ved at tilføje mere fløde eller flormelis, hvis du ønsker det. Vent til kagen er HELT kold, og pynt den efter bedste evne 😉

Banankage med nødder, chokolade og smuk kakaofrosting.
Banankage med nødder, chokolade og smuk kakaofrosting.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s